Skip links

Werkwijze Fysiotherapie Anouk Oostlander

Hoe ga ik te werk?

Sporten hoeft niet meteen heel intensief! Het begint met kleine stapjes, zoals oefenen en bewegen. Ik coach mijn cliënten daarbij, zodat ook zij goed in hun vel gaan zitten.

Sinds 2009 is mijn leefstijl veranderd; ik ben meer gaan sporten en liep twee keer de marathon van Rotterdam. Na deze persoonlijke overwinning richtte ik me op pads training (boks training) en boxing bag training (boks zak training). Sporten geeft (mij) een goede balans tussen lichaam, gedachten en gevoel.

Je kunt naar de fysiotherapie met een verwijzing van de huisarts/ specialist of sinds en paar jaar zonder verwijzing via directe toegankelijkheid fysiotherapie, DTF ook wel genoemd.

Hierbij screen ik of u op de juiste plek bent en niet ergens anders beter kunt worden geholpen. Daarbij filter ik of er geen andere problemen ten grondslag liggen voor de eventuele klachten. Misschien is er meer onderzoek nodig.

Onderzoek na screening of verwijzing

Na de screening informeer, adviseer en behandel ik u, zodat u controle krijgt over uw gezondheidsprobleem.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat herstel wel kan vertragen door verkeerde aanpassing, maar dat herstel niet kan worden versneld. Ons lichaam kent namelijk vaste tijden voor het herstel van verschillende weefsels. De lengte van de behandeling is dan ook mede afhankelijk van de herstelperiode die uw weefsel nodig heeft.

Hierbij doe ik een screening, onderzoek en zitting aan het huis voor een all-in bedrag.

Meer weten over een behandeling aan huis? Stuur mij een Whatsapp of stuur een bericht via mijn contactpagina en ik antwoord z.s.m.

Per 1 januari 2006 is voor de fysiotherapie in de eerste lijn de ‘DTF’ ingegaan (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Dit betekent dat u zonder tussenkomst van huisarts of specialist naar de fysiotherapeut kunt gaan. Bij het eerste consult doe ik als fysiotherapeut een intake, waarna wordt bepaald of de diagnose en het lichamelijk onderzoek kan worden gestart. De huisarts stel ik hiervan op de hoogte, tenzij u daar geen toestemming voor geeft. Als er geen terugverwijzing is naar de huisarts (omdat ik een andere specialist aanraad na de intake), start ik met de behandeling.